Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 15:03

Початкова освіта
міста Суми

Вхід на сайт
Меню сайту
Пошук
Друзі сайту
  • Міністерство освіти і науки України
  • Управління освіти і науки Сумської міської ради
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2012 » Жовтень » 2 » Всеукраїнська акція "Дай руку, першокласнику!"
    22:38
    Всеукраїнська акція "Дай руку, першокласнику!"


    Питання наступності між дошкільною освітою та школою І ступеня постійно займає важливе місце в роботі навчальних закладів міста.

    Протягом кількох років у нашій країні проходить Всеукраїнська акція «Дай руку, першокласнику!», мета якої - удосконалення організації навчально-виховного процесу та створення сприятливих умов навчання для першокласників.

    Для дитини школа повинна стати другою домівкою. У ній учень має почуватися комфортно, затишно, спокійно, тож 1-й клас – найважливіший період у шкільному житті.

    Роботу було розпочато з ознайомлення керівників навчальних закладів з листом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України  від 30.01.2012 року № 1/9 – 66 «Щодо проведення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!», рекомендацій МОН щодо реалізації завдань відповідної акції. За результатами моніторингу якісного складу вчителів, які будуть викладати в перших класах у 2012-2013 н. р, 76 % з них мають вищу та першу кваліфікаційні категорії. На сьогодні школи тісно співпрацюють з дошкільними навчальними закладами, особливо з контингентом дітей та батьків старших груп. Ознайомлення першокласників з класною кімнатою, майбутніми вчителями відбулося шляхом проведення Дня відкритих дверей. Проведено спільні батьківські збори, екскурсії-огляди по школах. У травні-червні майже всі батьки майбутніх першокласників уже вирішили, у якій школі будуть навчатися їхні діти. Протягом літа проводилися індивідуальні консультації практичними психологами, соціальними педагогами, заступниками директорів з навчально-виховної роботи. Організовано проведення навчальних зборів для батьків майбутніх першокласників «Моя дитина йде до школи», створено інформаційні куточки «Ми чекаємо на тебе, першокласнику!».

    Відремонтовано та облаштовано класні кімнати для майбутніх першокласників, планується робота груп подовженого дня. Створено ігрові кімнати та куточки . На першокласників чекають подарунки.

    Ласкаво просимо до школи!



    Переглядів: 7180 | Додав: dadonova | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]

    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz